| Eurovision 2010 | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
pearl Moderatör
Mesaj Sayısı : 1393 Points : 1601 Reputation : 11 Kayıt tarihi : 12/06/09 Yaş : 30 Nerden : Baku
| Konu: Eurovision 2010 Cuma Mayıs 21, 2010 4:16 pm | |
| 2010 EUROVISION ŞARKI YARIŞMASI/OSLO
1. YARI FİNAL: 25 MAYIS 2010 2. YARI FİNAL: 27 MAYIS 2010 FİNAL : 29 MAYIS 2010
Her iki Yarı-finalde de 17’şer katılımcı yer alacak. Her bir yarı-finalden 10 şarkı Final’e kalacaktır. “4 Büyük” ülke (Fransa, Almanya, İspanya ve İngiltere) ve ev sahibi Norveç doğrudan Büyük Final’de yarışacaktır.
Geçen yıldan farklı olarak bu yıl yarı finallerde de tele-oylama ile jüri-oylaması arasındaki 50/50 dengesi duyurulacaktır. Ayrıca, oylama penceresi ilk şarkının başlangıcı ile açılacak ve son şarkıdan 15 dakika sonra kapanacaktır.
Dağıtım Kurası (7 Şubat 2010) Yarı-Finallerdeki 34 ülkenin altı ayrı çekiliş kutusuna bölüneceği ve iki yarı finalden birinde yarışmak üzere kuraların çekileceği bir dağıtım kura çekilişi yapılacaktır.
Yayın ve Oylama Kurası “4 Büyük” ülke ve Norveç, kura sonucu iki yarı finalden bir tanesine düşecektir ve yer alacakları yarı finali yayınlayarak seyircilerinin tele-oylama yapmalarını sağlamak durumundadırlar. Yani, “ekstra” beş ülkeden 3’ü bir yarı finalde; diğer 2’si de diğer yarı finalde tele-oylama yapacaktır. İki yarı finalden hangisinde 3 ülkenin yarışacağı da kura ile belirlenecektir.
Kesin sahne alış sırası dahil geriye kalan çekilişler, 22 Mart 2010’da yapılacak olan Delegasyon Başkanları toplantısında gerçekleşecektir.
KATILIMCILARIN LİSTESİ Oslo’da yapılacak EŞY 2010’da 39 katılımcı yer alacaktır. 39 katılımcı şöyledir:
1. Arnavutluk (RTVSH) 2. Ermenistan (AMPTV) 3. Azerbaycan (Ictimai TV) 4. Beyaz Rusya (BTRC) 5. Belçika (RTBF) 6. Bosna & Hersek (BHRT) 7. Bulgaristan (BNT) 8. Hırvatistan (HRT) 9. Kıbrıs (CyBC) 10. Danimarka (DR) 11. Estonya (ERR) 12. Finlandiya (YLE) 13. Fransa (FT3) 14. FYR Makedonya (MKRTV) 15. Gürcistan (GEGT) 16. Almanya(NDR/ARD) 17. Yunanistan (ERT) 18. İzlanda (RUV) 19. İrlanda (RTE) 20. İsrail (IBA) 21. Letonya(LTV) 22. Litvanya (LRT) 23. Malta (PBS) 24. Moldova (TRM) 25. Hollanda (TROS) 26. Norveç (NRK) 27. Polonya (TVP) 28. Portekiz (RTP) 29. Romanya (TVR) 30. Rusya (RTR) 31. Sırbistan (RTS) 32. Slovakya (STV) 33. Slovenya (RTVSLO) 34. İspanya (TVE) 35. İsveç (SVT) 36. İsviçre (SRG / SSR) 37. Türkiye (TRT) 38. Ukrayna (NTU) 39. İngiltere (BBC) | |
|
| |
pearl Moderatör
Mesaj Sayısı : 1393 Points : 1601 Reputation : 11 Kayıt tarihi : 12/06/09 Yaş : 30 Nerden : Baku
| Konu: Geri: Eurovision 2010 Cuma Mayıs 21, 2010 4:23 pm | |
| Avrupa fatihi Manga Eurovision'da
2009'da MTV kanalı tarafından "Avrupa'nın en iyi sanatçısı" seçilen Türk rock grubu Manga, bu yıl Norveç'te düzenlenecek 55. Eurovison Şarkı Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek. TRT Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre, bu sene Norveç'in Oslo şehrinde yapılacak 55. Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi MaNga grubu temsil edecek.
Geçtiğimiz sene MTV Avrupa Müzik Ödülleri Töreni'nde "Avrupa'nın En İyi Sanatçısı" ünvanını kazanan MaNga, Emre Aydın ve Şebnem Ferah gibi adayları geride bırakarak Eurovision'a katılmaya hak kazandı. Yarışmanın finali 29 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirilecek.
MANGA HAKKINDA Ferman Akgül'ün solistliğinde Özgür Can Öney, Yağmur Sarıgül, Efe Yılmaz ve Cem Bahtiyar'dan oluşan 5 kişilik grup, kendi ismini taşıyan ilk albümünü 2004 yılında, "Şehr-i Hüzün" isimli ikinci albümünü ise 2009 yılında piyasaya sürdü. | |
|
| |
pearl Moderatör
| Konu: Geri: Eurovision 2010 Cuma Mayıs 21, 2010 4:25 pm | |
| WE COULD BE THE SAME
Söz: Evren Özdemir, Manga, Fiona Movery Akıncı Müzik: Manga
You could be the on in my dreams You could be much more than you seem Anything I've wanted in life Do you understand what I mean? I can see that this could be hate I can love you more than they hate Doesn"t matter who they will blame We can beatthem at their own game I can see it in your eyes I doesn't come as'a suprise I've seen you dancing like a star No matter how different we are For all this time I've been loving you Don't even know your name For just one night No matter what they say And feel I'm turning the page And I feel the world is a stage I don't think the drama will stop I don't think they'll give up the rage But I know the world could be great I can love you more then they will blame Doesn't matter who they will blame We can beat them at their own game
AYNI OLABİLİRİZ
Söz: Evren Özdemir, Manga, Fiona Movery Akıncı Müzik: Manga
Rüyalarımda gördüğüm O sen olabilirdin Göründüğünden çok daha fazlası, Hayatta istediğim her şey olabilirdin Ne demek istediğimi anlıyor musun? Bunun kader olabileceğini görüyorum Seni onların senden nefret ettiğinden daha fazla sevebilirim Kimi ayıpladıkları önemli değil Onların kendi oyunlarında yenilebiliriz Bunu gözlerinde görüyorum Bu bir sürpriz değil Seni bir yıldız gibi dans ederken gördüm Ne kadar faklı olduğumuz önemli değil Bunca zamandır Seviyorum seni İsmini bile bilmiyorum Sadece bir geceliğine Aynı olabiliriz Ne derlerse desinler fark etmez Yeni bir sayfa açtığımı hissediyorum Dünyanın bir sahne olduğunu hissediyorum Dramın sona ereceğini düşünmüyorum Hiddeti bırakacaklarını düşünmüyorum Ama dünyanın muhteşem olabileceğini biliyorum Seni onların senden nefret ettiğinden daha fazla sevebilirim Kimi ayıpladıkları önemli değil Onları kendi oyunlarında yenebiliriz | |
|
| |
TeTra Moderatör
Mesaj Sayısı : 2439 Points : 2805 Reputation : 18 Kayıt tarihi : 17/06/09 Yaş : 27 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Eurovision 2010 Cuma Mayıs 21, 2010 4:51 pm | |
| teşekkürler cnm bütün şarkıları dinledim pek sağlam bir şarkı yoktu ilk 5'e rahatlıkla gireriz | |
|
| |
A_M_Y Moderatör
Mesaj Sayısı : 1447 Points : 1520 Reputation : 3 Kayıt tarihi : 28/10/09 Nerden : Baki
| Konu: Geri: Eurovision 2010 C.tesi Mayıs 22, 2010 7:44 am | |
| yaa Leyla ama Azerbaycani eklememishsin??Ben ekleyeyim =) Drip Drop (Mahnı sözləri) Safura Alizadeh You are my man You are my half Tell me what’s happening I know something’s wrong I can tell when you lie I can tell you stopped trying And these last 3 weeks passed and we barely talked I think I know and it’s breaking my heart Am I in or am I out
Chorus Can I love you forever to this Can I trust in you forever to this I don’t know how to stop, how to stop This tear drops, that drip drop drip drop drip drop drip drop oh oh oh oh This tear drops, that drip drop drip drop drip drop drip drop oh oh oh oh Tell me where have you been Why are you late, you smell like lipstick again Come on answer my question, say something Why are you acting out Oh say its in my head, I don’t wanna end
Chorus Can I love you forever to this And I don’t wanna cry I don’t wanna hear your name If this is how it is I don’t wanna run, run away from my self And be lost again
Chorus Can I love you forever to this x 2 | |
|
| |
pearl Moderatör
| Konu: Geri: Eurovision 2010 C.tesi Mayıs 22, 2010 12:21 pm | |
| çok özür dilerim canım...eklicektim ama çıkmam gerekti.. hem sen eklersin diye düşünmüştüm | |
|
| |
A_M_Y Moderatör
Mesaj Sayısı : 1447 Points : 1520 Reputation : 3 Kayıt tarihi : 28/10/09 Nerden : Baki
| Konu: Geri: Eurovision 2010 Salı Mayıs 25, 2010 3:31 pm | |
| | |
|
| |
pearl Moderatör
| Konu: Geri: Eurovision 2010 Salı Mayıs 25, 2010 7:11 pm | |
| Katılımcı ülkeler Yarı-final 1 •Yarı-final 1, 25 Mayıs'ta Oslo'da gerçekleştirilecektir. •Yarı halk oylaması ve yarı jüri oylaması sistemiyle yapılacak oylamalarda, ilk ona girebilen ülkeler, finale yükselecektir. •Almanya, Fransa ve İspanya bu yarı-finalde oy kullanacaklardır. 1.Moldova - SunStroke Project ve Olia Tira - "Run Away" (Kaçış) 2.Rusya - Peter Nalitch ve Friends - "Lost and Forgotten" (Kayıp ve Unutulmuş) 3.Estonya - Malcolm Lincoln ve Manpower 4 - "Siren" 4.Slovakya - Kristina - "Horehronie" 5.Finlandiya - Kuunkuiskaajat - Työlki ellaa (çalışarak yaşayabilirsin) 6.Letonya - Aisha - "What For?" (ne için?) 7.Sirbistan - Milan Stankovic - "Ovo je Balkan" (Burasi Balkanlar) 8.Bosna-Hersek - Vukasin Brajic - "Thunder and Lightning" (Gök gürültüsü ve şimşek) 9.Polonya - Marcin Mrozinski - "Legenda" (Efsane) 10.Belçika - Tom Dice - "Me and My Guitar" (Ben ve gitarim) 11.Malta - Thea Garret - "My Dream" (Benim rüyam) 12.Arnavutluk - Juliana pasha - "İt is All About You" (Hepsi Seninle ilgili) 13.Yunanistan - Giorgos Alkaios ve Friends - "OPA" 14.Portekiz - Filipa Azevedo - "Ha dias assim" (Bunun gibi günler) 15.Makedonya - Gjoko Taneski, Billy Zver ve Pejcin - "Jas ja imam silata" (Güce sahibim) 16.Beyas Rusya - 3+2 ft. Robert Wells - "Butterflies" (Kelebekler) 17.Izlanda - Hera Bjork - "Jene sais quoi" | |
|
| |
pearl Moderatör
| Konu: Geri: Eurovision 2010 Çarş. Mayıs 26, 2010 7:01 am | |
| Yarı-final 2
- Yarı-fial , 27Mayıs'ta Oslo'da grçekleştrilecektir.
- Yarı halk oylaması ve yarı jüri oylaması sistemiyle yapılacak oylamalarda ilk ona girebilen ülkeler, finale yükselecektir.
- Birleşik Krallık ve Norveç buyrı-finalde oy kullaacklardır.
Litvanya - İnCulto - "East European Funk" (Doğu Avrupa dehşeti) Ermenistan - Eva Rivas - "Apricot stone" (Kayısı çekirdeyi) İsrail - Hrel Skaat - "Milim" (Kelimeler) Daimarka - Chanee ve N'evergreen - "İn a Moment Like This" (Böyle bir anda) İsviçre - Michael von de Heide - "İl Pleut de l'or" (Altın yağıyor) İsveç - Anna Bergendahi - "This is my life" (Bu benim hayatım) Azerbaycan - Safura Alizadeh - "Drip Drop" (Damla Damla) Ukrayna - Alyosha - "Sweet People" (Tatlı İnsanlar) Hollanda - Sienekle - "İk ben verliefd (Sha-la-lie)" (Aşık oldum) Romanya - Paula Seling ve Ovi - "Playing with Fire" (Ateş ile oynamak) Slovenya - Ansambel Zlindra ve Kalamari - "Narodnozabavni rock" (Yerli halk rock) İrlanda - Niamh Kavanagh - "İt's for you" ( Bu senn için) Bulgaristan - Miro - "Angel si ti" - (Sen bir meleksin) Kıbrıs - Jon Lilygreen ve The İslanders - "Life Looks Better in Spring"(Hayat ilkbaharda daha iy görünüyor) Hırvatistan - Feminnem - "Lako je sve" (Her şey kolay) Gürcistan - Sopho Nizharadze - "Shine" (Parıltı) Türkiye - Manga - "We could be the same" (Ayni olabilirdik) | |
|
| |
pearl Moderatör
| Konu: Geri: Eurovision 2010 Çarş. Mayıs 26, 2010 7:13 am | |
| 2010 Eurovision Şarkı Yarışması Yarı-Finalini kazannlar: Moldova Rusya Sırbistan Bosna-Hersek Belçika Arnavutluk Yunanistan Portekiz Beyaz Rusya İzlanda | |
|
| |
TeTra Moderatör
Mesaj Sayısı : 2439 Points : 2805 Reputation : 18 Kayıt tarihi : 17/06/09 Yaş : 27 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Eurovision 2010 Cuma Mayıs 28, 2010 12:05 am | |
| 2. Yarı Finalden Finale Yükselen Ülkeler: 1.Georgia 2.Ukraine 3.Turkey 4.Israel ...5.Ireland 6.Cyprus 7.Azerbaijan 8.Romania 9.Armenia 10.Denmark | |
|
| |
A_M_Y Moderatör
| Konu: Geri: Eurovision 2010 C.tesi Mayıs 29, 2010 7:16 am | |
| Bence yorumlarida buraya yapicaz)))Danimarka cok guzel soyledi onlari sevmemistim ilk gordugumde ama harikaydi..Romaniaya bittim o neydi oyle Allahim harikaydilar..Azerbaycana laf yok!!Safura iyi soyleyemez sandim ama basladiginda iste bu be!! dedim ...Cok guzel soyledi hele dizleri uste oturdugunda Bittim ben Safuraya nefret ediyodum ama yeniden sevdim onu!!Mangayi baba msevmedi o yuzden o zaman kurtlar vadisine bakiyodu dinleyemedim(((Yari finala yukselenler bence haksizlik oldu pek cok ulke haksiz olarak yukseldi | |
|
| |
TeTra Moderatör
| Konu: Geri: Eurovision 2010 C.tesi Mayıs 29, 2010 7:30 am | |
| | |
|
| |
A_M_Y Moderatör
| Konu: Geri: Eurovision 2010 C.tesi Mayıs 29, 2010 2:00 pm | |
| Safuraaaaa!!! (Kavga yapicaz simdi ) | |
|
| |
TeTra Moderatör
| Konu: Geri: Eurovision 2010 C.tesi Mayıs 29, 2010 5:08 pm | |
| | |
|
| |
TeTra Moderatör
| Konu: Geri: Eurovision 2010 C.tesi Mayıs 29, 2010 8:13 pm | |
| kim ne derse desin en ii performans ve şarkı bizde en iddialı biziz umarım ii bi sonuç çıkar | |
|
| |
TeTra Moderatör
| Konu: Geri: Eurovision 2010 C.tesi Mayıs 29, 2010 10:28 pm | |
| TURKİYE 2. olmak ta iyiydi almanyanın şarkısınıda beğenmiştim neyse artık MANGA kalbimizin 1.si | |
|
| |
A_M_Y Moderatör
| Konu: Geri: Eurovision 2010 Paz Mayıs 30, 2010 8:03 am | |
| Bu sene yinede sarki degilde siyasi bi program izledik Ilk once Almanya 1-ciliyi hak edicek kadar guzel degildi orda ondan guzel soyleyen en az 15 kisi vardi.. Safura cok kotu soyledi yinede bi sarkici degilde sarki yarismasi..Layikli yeri aldi..Mangada oyle Ama ben kesinlikle Belarusun sonuncu yeri hak etmediyini dusunuyorum Cok guzel sarkiydi Almanya sanki ben sizi umursamiyorum ulkem sayesinde alicam 1-ciligi diyodu Ve Ona ugur getiren Safuranin verdigi AT nali oldu Kesinlikle :img-hyste | |
|
| |
TeTra Moderatör
| Konu: Geri: Eurovision 2010 Paz Mayıs 30, 2010 11:55 am | |
| öyle uğur şeylerine inanmam 1.liği evet kesinlikle hak etmiyordu bn fransayıda düşünmüştüm safura gelince şarkısını gerçekten beğendim fakat eurovisiona uygun bir şarkı değildi biraz karaografi olsaydı daha iyi olabilirdi mangadan 1.liği beklerdim cidden iyilerdi sahne performansı bütün yarışmacılardan farklıydı | |
|
| |
| Eurovision 2010 | |
|